zondag 11 april 2021

Don't you forget

Op NPO2 Extra kijk ik regelmatig naar programma's van 'popprofessor' Leo Blokhuis over artiesten en muziekrages van vroeger. Deze week zag ik daarbij een liveoptreden van Simple Minds in Ahoy uit 1984 langskomen. Op dat moment schoot me te binnen dat anderen me een poos terug vertelden dat ik dat concert destijds met hen had bijgewoond. Maar ik kon me echt niet meer herinneren dat ik de band die nota bene 'Don't you forget about me' zong ooit live had gezien. Gek toch, want ik was fan en kocht de elpees van de mannen die destijds wedijverden met U2. Ook van concerten van Spandau Ballet en Joe Jackson in datzelfde Ahoy stond me weinig tot niets meer bij, hoewel me verzekerd werd dat ik er écht was geweest...

Stadionconcerten in De Kuip van The Rolling Stones, David Bowie en Michael Jackson staan in m'n geheugen gegrift, al zijn die ook meer dan 35 jaar geleden. Maar bovengenoemde Ahoy-bezoeken waren blijkbaar (te) ver weggezakt.

Ik zette de tv op pauze en tikte op m'n iPad 'Simple Minds Ahoy Rotterdam 1984', waarna Google me liet zien dat die optredens op 31 maart en 1 april hadden plaatsgevonden. Uit m'n bureau pakte ik m'n agenda van dat jaar (ik bewaarde m'n agenda's toen nog) en zag inderdaad dat ik bij 1 april (geen geintje) met grote letters 'SIMPLE MINDS en CHINA CRISES in AHOY' had geschreven. China Crisis ook? Daar heb ik ook nog de LP met het mooie 'Wishful thinking' van op zolder staan... Meteen erna googelde ik Spandau Ballet en Joe Jackson en het bovenstaande herhaalde zich. Op 28 januari 1985 en 21 mei 1986 had ik die concerten toch echt bijgewoond.

Bijzonder is wel dat ik bij mezelf nu toch een soort napret ontwaarde van iets dat ik me eigenlijk niet herinner. Wel weet ik nog dat ik met Wilma en m'n zus en zwager naar Stevie Wonder in Ahoy ben gegaan (zojuist even opgezocht: 30 april 1989). En heel bijzonder vond ik het openlucht-concert dat Vangelis op 18 juni 1991 gaf aan de oever van de Maas. Met m'n broer stond ik (tussen duizenden anderen) op het Noordereiland, recht tegenover het enorme podium en de spectaculaire lazer- en vuurwerkshow op de skyline van Rotterdam. Of de muziek helemaal live was durf ik te betwijfelen, maar wát een show was dat!

Het is onmogelijk om die niet te herinneren, zelfs voor een simpele ziel...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten