donderdag 8 oktober 2020

Gebeurt er, gebeurt er?

 Het was al flink aan het schemeren en ik was nog maar net binnen na m'n dagelijkse avondwandeling. 'Boem, boem, boem' hoorden we ineens! Hard gebonk op de deur. Vlak ervoor had ik het ook al bij de buren gehoord.

Ik opende de voordeur en zag aan het begin van de voortuin een overbuurman staan. 'Er is brand, doe alle ramen dicht! Het stinkt enorm!' riep hij, waarna hij snel verder liep, op weg naar andere buren. Inderdaad zag ik grote zwarte rookwolken over het woonerf trekken, komend uit de richting van het dichtbijgelegen bedrijventerrein. Nadat ik snel Wilma vertelde wat er aan de hand was stoof ik naar boven om de ramen van de slaapkamers en de zolder te sluiten. Inmiddels hoorden we brandweerauto's arriveren en toen ik op weg naar zolder de badkamer passeerde hoorde ik Bastiaan daaruit 'wat gebeurt er, wat gebeurt er?' roepen, net zoals dat beestje uit die vroegere tekenfilmserie Brigadier Dog. Pas later had ik overigens door dat dat beestje een mol was, die dat natuurlijk vroeg omdat hij weinig of niets zag.

Gelukkig duurde het niet lang voordat de zwarte rookpluim verdween en toen ik even later vanaf een afstand de brandweer iets zag nablussen kon ik niet duidelijk zien wat het was. Pas de volgende morgen zag ik dat een aantal elektrische Felyx-leenscooters, die daar 's avonds blijkbaar worden opgeslagen, vlam had gevat.

Zo zie je maar: ook die nieuwe elektrische vervoermiddelen zijn niet zonder gevaar. Ik heb dat zelf ook ervaren. Een paar weken terug had ik namelijk heel plotseling ook een 'gebeurt er gebeurt er?'-momentje. Gelukkig was na de knal alleen mijn Ebike flink beschadigd en ikzelf niet... Het was niet mijn schuld, maar moet in het vervolg blijkbaar toch beter uitkijken. Want een niet-kijkende mol redt het niet in het hedendaagse verkeer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten