donderdag 2 juli 2020

Afstand

Bijna vier maanden lang zag ik de meeste van m’n collega’s alleen via een beeldscherm. Bovendien zijn er in die periode twee nieuwe collega’s bijgekomen. Het was daarom hoog tijd om iets te organiseren waarbij we elkaar (weer) eens ‘live’ zagen. Hoog tijd voor een ‘hei-sessie’ om elkaar bij te praten, natuurlijk wel met (soms wel een kleine) anderhalve meter afstand.

Daarbij hebben we de mazzel dat een van ons op een prima plek woont voor zo’n bijeenkomst; weliswaar niet op de hei, maar wel in de duinen van Oostvoorne. Het (onverwachte) fantastische weer hielp enorm om het samenzijn tot een succes te maken. Na een drankje in de grote tuin bij het huis wandelden we zo’n anderhalf uur naar het strand en terug. Bij het strand beklommen we een uitkijkpunt vanwaar we een belangrijk deel van ons werkgebied - het Rotterdamse haven- en industriegebied - zagen liggen, op afstand.

En weer terug in de tuin bleken de dochters van m’n collega een heerlijke macaroni-maaltijd te hebben klaargemaakt. Al met al ging iedereen ‘s avonds - mede dankzij de omgeving en het weer - met een soort van vakantie-gevoel weer richting huis. En we beseften des te meer dat zo’n fysiek samenzijn het toch echt wint van al die digitale bijeenkomsten via een beeldscherm. Met afstand!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten