donderdag 27 februari 2020

Niets boven...

Ik schrijf dit in de trein, die net uit Groningen vertrok. Student Bastiaan heeft vakantie én gratis treinreizen en ik heb bij het Kruitvat een voordelig dagretourtje gescoord.

Net als precies een jaar geleden, toen we een zeer vroege voorjaarsdag doorbrachten in Maastricht. Dát is dit jaar anders: eind februari deelt de winter pas de eerste speldenprikjes uit door natte sneeuw en bijna-vorst op ons af te sturen. Ondanks alle slechte weersvoorspellingen (of eigenlijk  'voorspellingen van slecht weer') trokken deze stoere mannen dus richting Noordpool. Nou ja, een heel eind dan, want volgens de gemeente Groningen gaat er niets boven Groningen (blijkbaar op de Noordpool na dus..).
Na een heenreis die alleen werd onderbroken door een koffiestop bij Starbucks in Amersfoort kwamen we eind van de morgen aan in studentenstad Groningen. Na een uitsmijter als lunch (waarbij we van Google leerden dat uitsmijters zo heten omdat ze vroeger erg geliefd waren bij mensen met dat beroep) wandelden we door het centrum en beklommen we de Martinitoren, waarmee we dus bewezen dat wij dus wél boven Groningen gingen. Ook bezochten we het Forum; een enorm (vele verdiepingen tellend) gebouw dat functioneert als ontmoetingscentrum, bibliotheek, tentoonstellingsruimte, restaurant en weet ik wat allemaal niet meer. We waren zeer onder de indruk en ik was eigenlijk een soort van jaloers op die Groningers. Waarom hebben wij in de Randstad niet zoiets?
En verder bezochten we wat horecagelegenheden voor hapjes en drankjes. Geen terrassenweer dit jaar, maar de regen (heel weinig) en kou (eindelijk eens geen wind!) viel reuze mee. Goed beschouwd waren het gelukkig dus wél slechte weersvoorspellingen geweest!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten