donderdag 28 maart 2019

Teamuitje

Wanneer je voor de stad Rotterdam werkt moet je zo af en toe eens achter je bureau vandaan en die stad in. Vandaar dat ons team vanmiddag een ‘teamuitje’ had gepland. Hoewel: die term dekte de lading niet. Een uitje associĆ«ren mensen met vermaak en plezier. En daar kan natuurlijk geen sprake van zijn wanneer je het over werk hebt. We gingen naar de RDM-campus op het terrein van de vroegere Rotterdamse Droogdokmaatschappij en naar het Merwe-Vierhavens-gebied (tegenwoordig hip M4H genoemd), om daar innovaties op het gebied van milieu en duurzaamheid te bekijken en te zien hoe een voormalig havengebied (langzaamaan) verandert in een woon-/werkgebied, met alle milieu-consequenties van dien. Best serieuze kost, en vandaar dat we het woord teamuitje veranderden in ‘werkbezoek’.

We lieten ons onder meer informeren over hoe in de Noordzee drijvende ‘slow mills’ dankzij de golfslag energie opwekken, over drijvende woningen en over de bouw van een drijvende containeropslaglocatie in de haven van Bangladesh. Maar ook zaken als 3D-printing en het gebruik van drones kwam aan bod. En na een presentatie van mijn collega over de toekomst van het oude havengebied liepen we erdoor en zagen we dat het gebied inderdaad niet meer was wat het was geweest maar ook nog niet was wat het moet worden... We eindigden onze wandeling bij mijn vroegere kantoortorens aan het Marconiplein, die worden omgebouwd tot woontorens en sinds kort officieel ‘de Lee Towers’ heten. Goed dus dat we er met ons team waren, want het schijnt dat je er sindsdien nooit alleen mag lopen.

Overigens begonnen we de middag met een lunch bij Happy Italy, bracht de waterbus ons naar het havengebied, staken we halverwege de middag de rivier over in een racende watertaxi en sloten we de dag af met een heerlijk etentje bij ‘Hartig’, vlakbij de Witte de Wittstraat. En tja, nu ik er zo aan terugdenk had het bij nader inzien toch ook best een teamuitje kunnen heten...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten