donderdag 13 april 2017

Aannemen en opgeven

We gingen er al van uit dat onze buurt er een aantal maanden niet zo fraai uit zou zien toen ze enkele weken geleden begonnen met de werkzaamheden aan de gas- en waterleiding en de riolering en de herinrichting van het plein, waardoor al het groen zou worden gerooid en elke straatsteen zou worden verwijderd (zie ook 'kappen'). Maar wat moet, dat moet - en uiteindelijk zou het eindresultaat (ergens eind juni) veel goedmaken.

Vol enthousiasme begon de aannemer, elke ochtend om 7 uur weer. Vrijwel alle bomen in de wijk werden gerooid, alle struiken in onze best groene buurt werden uit de grond getrokken, de asfalt-wandelpaadjes werden kapotgereden of -gefreesd en het plein veranderde in een grote zandvlakte.

En toen de hele mikmak was geruïneerd werd het ineens stil... De eerste dag vonden we het wel lekker, zo'n dagje rust op het plein.
Ach, er zou ergens anders wel een klus wat zijn uitgelopen waardoor de planning een dag was opgeschoven ofzo...

Maar niets was minder waar. Een dag later werd duidelijk dat de aannemer het bijltje (en de schep en het andere gereedschap) erbij neer had gegooid. Hij was failliet! Toen ik die avond een rondje met de hond liep zag ik dat een eindje verderop alle graaf- en takelmachines op een lange oplegger werden getakeld en men als een dief in de nacht vertrok. Want - en dat zeg ik niet om af te geven op de aannemer - we voelden ons toch wel enigszins bestolen.

Weer een dag later lag er een brief van de gemeente op de mat waarin werd bevestigd dat (in mijn woorden) de aannemer het had opgegeven.
Vervolgens reden vrachtwagens van een andere aannemer af en aan met roodbruin grind en gruis dat over de zandvlakte werd uitgestort, zodat de auto's - in afwachting van wat er komen gaat - weer voor de deur kunnen worden geparkeerd.

Sindsdien voelt het wanneer we met de auto ons plein oprijden alsof we met een ruimtewagentje op de rode planeet rondtuffen, knap ik niet op maar af als ik m'n rondje loop door het gesloopte groen en wachten we ongeduldig op de mededeling dat een andere aannemer verder gaat met de klus.
Want binnenkort worden we vast weer gewekt door allerlei herriemachines van een aannemer. Dat neem ík tenminste aan...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten