donderdag 15 december 2016

Beslagen ramen

Het heeft er vanaf de buitenkant vast raar uitgezien. Eerst die zwaar beslagen ramen en daarna die transpirerende mannen en vrouwen in felgekleurde pakken, die ongeveer naar buiten vielen toen de deuren opengingen. En dat op een winteravond midden op de Coolsingel!

Omdat de treinen afgelopen zondag niet stopten op de stations Rotterdam-Zuid en Rotterdam-Stadion vanwege werkzaamheden aan de perrons moesten de 12.000 deelnemers aan en de vele toeschouwers voor de Bruggenloop maar zien of het lukte om met de tram bij het Feyenoord-stadion (en na afloop weer thuis) te komen. Ondanks het feit dat extra trams waren ingezet was het proppen geblazen. Wanneer er weer een tram aankwam kregen velen de neiging om een aanloop te nemen om daarna een duik tussen de open tramdeuren door te nemen. Maar volgens mij kwamen uiteindelijk alle loopbroeders en -zusters heelhuids bij de start aan.

Foto Facebookpagina Bruggenloop (B. Hoogveld)
Je leest wel vaker dat samen sporten verbroedert. Ook bij hardlopen is dat zeker het geval. De Bruggenloop is daar bij uitstek hét voorbeeld van, niet in de laatste plaats vanwege de kerstmuziek door live-bandjes en dance-versies die allerlei deejays uit de boxen laten knallen. Maar ook omdat het langzaam donker wordt en dat dan de lampjes die de duizenden lopers om hun armen hebben een lang groen lint door Rotterdam vormen. En dan nog natuurlijk de start en finish bij die mooie oude Kuip, met kleedruimtes aan de rand van het veld waar de club van 'hand in hand kameraden' speelt. Als dat geen saamhorigheid veroorzaakt!

En na afloop met z'n allen vacuumgezogen in een tram staan schept natuurlijk ook een band. Al is dat wel een zweetband...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten