donderdag 24 november 2016

Tumult in Dordt

In april 2015 vierde koning Willem-Alexander zijn verjaardag in Dordrecht. Op die zonnige maar frisse voorjaarsdag liet de stad zich van haar beste kant zien. De NOS bracht de gezellige drukte in de binnenstad in beeld en deed live verslag van onder meer een parade van schepen bij het Groothoofd, een vaartocht door de havens, een kort concert in de Grote Kerk, de opening van 'Het Hof van Nederland' en een muziekfeest op het Statenplein.
Na afloop voelde het als een uiterst geslaagde dag.

Maar waarom werd de vaartocht op het laatste moment eigenlijk aangepast en voer men niet onder de Roobrug door? Waarom liep het programma zo uit? Waar waren al die mensen van de beveiliging en de politie nou zo druk mee? En hoe zat het nou met die bekende Dordtse zanger die de koning achteraf z'n excuses aanbood? Het voorval bij de Beulstoren haalde de nieuwsberichten niet en maar een beperkt aantal mensen viel het op dat de politie de dag na Koningsdag een macaber klusje in de Oude Maas uitvoerde.

Binnenkort verschijnt 'Tumult in Dordt - het Geheim van Koningsdag'; een fact-fictie-roman in de stijl van Tomas Ross, die de lezer niet alleen die feestelijke dag laat herbeleven en daarbij de geschiedenis van Dordrecht centraal zet, maar die ook antwoord geeft op de hierboven genoemde vragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten