woensdag 9 december 2015

Uit de oude doos

De belofte aan mezelf om elke week een stukje op m'n blog te plaatsen weegt soms zwaar. Deze week maak ik me er daarom gemakkelijk vanaf door een tekstje te plaatsen dat ik in het voorjaar van 2005 - in het pré-blogtijdperk - schreef. 

Eén keer in de week breng ik Bastiaan 's morgens naar groep 1/2A van juf Marleen. De andere dagen van de week doet Wilma het, maar het is leuk om zo toch een beetje op de hoogte te blijven van wat er allemaal in de klas gebeurt. En als Bastiaan zélf zijn laatste knutsel-resultaten of veranderingen in de klas niet laat zien, doen andere kinderen uit de klas dat wel. 'Bastiaan's papa' of 'Bastiaan's vader' - zoals ik daar heet - wordt snel bijgepraat. Maar ja, ik ben dan ook echtgenoot van de klassenmoeder, en dat draagt natuurlijk een zware last met zich mee...

Links onze toen nog kleine knutselzoon
Vorige week maakte ik een fout. Ik stapte de klas binnen, maar had niet gezien dat op de deur een papiertje was geplakt met erop geprint 'Verbooden voor vadrs'. De juf sprak Bastiaan erop aan ('kijk eens wat je vader doet Bas!') en hij stuurde me daarop snel de klas uit. Ik had nog geen benul van de reden eerlijk gezegd, totdat Bastiaan's vriendje vertelde dat dit niét was omdat ze iets voor Vaderdag aan het maken waren !
Als hij dat niet gezegd had was ik er waarschijnlijk pas met Vaderdag zelf achtergekomen, toen Bastiaan's fabricaat aan me werd overhandigd. Het kleurrijke maaksel heet 'Pappa's klusbord' en het bestaat uit twee geverfde knijpers op een kartonnetje, met daarin twee mini-bloknotes geklemd. 

Pappa's enige erin genoemde klus bleek overigens 'vaatwasser leegruimen' te zijn, dus gelukkig is geen sprake van hooggespannen verwachtingen.

Vorige week deed onze grote zoon (sinds kort even groot als ik...) zijn examen 'Cambridge Advanced English' in het Rotterdamse Groothandelsgebouw. Dat maakt het contrast met zijn schoolwerk uit 2005 best groot...