donderdag 17 december 2015

Bewegen

En zo zijn we ook dit jaar weer - voor dat we er goed en wel erg in hadden - in december aangekomen. De woorden 'december' en 'aankomen' passen overigens sowieso goed bij elkaar, als je niet oppast tenminste.
Begin december ga ik altijd al flink voor de bijl, omdat ze de kruidnootjes tegenwoordig van een onweerstaanbaar laagje chocolade voorzien (of zelfs yoghurt!). Maar dan moet het betere snoep- en schranswerk feitelijk nog beginnen. Afgelopen zaterdag liepen we met z'n drietjes in ieder geval met een zwaar volgeladen winkelwagen de Dirk van den Broek uit.

M'n collega's zien hun dansvloerfoto's niet graag terug op
internet. Een foto van mijzelf als fotograaf kan wel... 
Gelukkig ken ik een goede remedie: bewegen! Wat dat betreft was het een prima week. Donderdag was het kerstfeest van m'n werk. Meestal was dat de laatste jaren een brunch of borrel met hapjes (dus weer calorieën), maar dit jaar was er een heuse disco-avond in Zaal Beatrix in Schiedam. Oké, we zaten natuurlijk niet op een droogje en er waren wat kleine snacks, maar het was toch vooral bewegen geblazen. Af en toe op muziek van vandaag de dag, maar vooral op Kool & The Gang (Get down on it), Depeche Mode (Just can't get enough), U2 (Sunday bloody sunday) en meer van dat soort overblijfselen van decennia terug. Heerlijk retro dus! Opvallend was wel dat, ondanks dat het een kerstfeest was, ik geen nummers met kerstbellen of kerstklokjes heb gehoord.
Een paar uur later viel me wel bel en een klokje op: die van m'n wekker die (veel te vroeg) aangaf dat ik weer naar m'n werk moest...

In beweging op de Brienenoordbrug, links op de voorgrond (geheel
in stijl met het onderwerp van deze week is ook de foto bewogen)
En zondag stond de Bruggenloop op het programma. Dat kwam neer op samen met zo'n 15.000 anderen vijftien kilometer rennen in de schemer, met start en finish bij het Feyenoord-stadion en onderweg onder meer de Erasmusbrug en de Brienenoordbrug, veel publiek en diverse (vaak uit kerstmannen bestaande) orkestjes. Lastig om het precies te omschrijven, maar de sfeer was bijzonder. Zo hadden alle lopers groene lampjes om hun arm waardoor zich zo een lang groen lint vormde in de Rotterdamse avond. Vooral op de Brienenoord was van bovenaf het een feeëriek gezicht om de mensenmassa op de wegen in klaverblad-vorm onder de brug te zien lopen.

Met dat bewegen zit het dus wel goed. Laat nu de calorieën van de kerstdis en van de appelflappen tijdens Oud en Nieuw maar komen! Ik neem me trouwens voor om dit jaar geen jaaroverzichten van het nieuws te bekijken. Want de drama's in Syrië, met vluchtelingen en in Parijs maakten 2015 tot een zeer bewogen jaar. Wél wil ik zien hoe het Herman Finkers straks lukt om ons zelfs om 2015 te laten lachen! 
Want niet alleen bewegen, maar ook lachen is gezond!