donderdag 21 augustus 2014

Lama's en temperament

Tijdens onze vakantie in de Eiffel brachten we een bezoek aan het Wild- und Erlebnispark in Daun. Voor dat wildpark hebben ze een van de mooiste plekjes van de toch al erg fotogenieke omgeving uitgezocht.

Via een grindpad wordt de auto 8 kilometer lang bergie-op en bergie-af geslingerd door allerlei soorten landschap. En onderweg was er veel gelegenheid om uit te stappen en de verschillende soorten herten, roofvogels, wilde zwijnen, aapjes, ezels, emoes en lama's van dichterbij te bekijken, te voeren en te fotograferen.
Nadat we een hapje hadden gegeten in het restaurant voor we ons rondje gingen rijden maakte een mevrouw - die het park al had bekeken - ons er op attent dat er vooral veel lama's waren en dat het haar kinderen was opgevallen dat die veel aan 'het seksen waren'. 'Daarom zijn het er waarschijnlijk ook zo veel', antwoordde ik droogjes.

Na een vogelshow en een leuke wandeling tussen de apen stapten we in de auto en waarschuwden we Bastiaan dat hij de lama's onderweg een beetje met rust moest laten, want voor je het weet krijg je van dat temperamentvolle beest een vieze kwak in je gezicht.

Toen we een poosje later met z'n drieën naast een mama-lama en haar twee jonge spruiten stonden hoorden we vanaf een paar meter verder ineens een hoop gebrul en kwam papa-lama aanhollen. Wij stapten snel opzij, mama-lama en haar kids zetten het op een lopen en papa hobbelde er achteraan terwijl hij daarbij allerlei (volgens mij) bronstige geluiden maakte. Het was een bijzonder koddig gezicht.

We besloten maar weer in de auto te stappen en toen we een stukje verder reden zagen we het hitsige lama-stel weer.
Papa-lama had mama-lama even snel in de berm 'gekwakt' en ging flink te keer.
Hun twee kinderen - ik noem ze voor het gemak even kwik en kwek - stonden naast hun in de goot belande ouders en keken ernaar. 

'Die temperamentvolle pa van ons die spuugt er niet bepaald op', zag ik ze denken...