donderdag 28 augustus 2014

Metamorfose

'Na regen komt zonneschijn'. Ook al kan dat in deze natte augustusmaand best een hele poos duren, dat is nou eenmaal een zekerheid. Net zoals water van boven naar beneden loopt, een plafond op muren ligt en er niet onder hangt en een trap uiteindelijk altijd ergens naar leidt. Toch?

Nee dus.
Afgelopen zondag ontdekten wij in 'Esher in het Paleis', in het voormalige winterpaleis van koningin Emma, dat zaken soms anders lijken dan ze zijn.
Een waterval eindigt daar namelijk in de rivier die leidt tot diezelfde waterval en sommige trappen zijn zo gefabriceerd dat je erop kan blijven lopen om uiteindelijk op het zelfde punt uit te komen.

We hebben thuis al jaren een dik boekwerk met al het materiaal van Esher in de kast staan, maar het leek ons leuk om de (veelal) originele werken van deze artiest eens te gaan bekijken.

Zo hingen er diverse versies van Esher's beroemde metamorphoses en was er de mogelijkheid om zelf optische trucjes uit te halen, die je anders alleen na een stevig potje fotoshoppen zou kunnen realiseren.
Bastiaan was in de gelegenheid om in beeld te brengen hoe naar zijn mening in ons gezin de verhoudingen ook best zouden kunnen liggen.
We vonden het een geslaagde zondagmiddag en besloten daarna nog even een drankje te nuttigen aan de boulevard in het zonnige Scheveningen, vlak voordat er weer een metamorfose plaatsvond naar een regenachtige maandag...