donderdag 13 maart 2014

De tuin in!

Dankzij het vroege voorjaarsweer hebben we dit jaar eerder dan andere jaren van de tuin kunnen genieten. Heerlijk toch, dat voorjaarszonnetje! Ook onze huisdieren genoten ervan. Hond Moos heeft al een jarenlange ervaring met bakken in de zon (zonder dat hij bruin wordt) maar voor onze jonge kater Sam ging de afgelopen dagen een (zonovergoten) wereld open.
Beetje bij beetje ontdekte hij dat de wereld groter is dan ons huis, ja zelfs groter dan onze tuin. Vooraf 'vreesden' we dat het brutale beestje halsoverkop de boze buitenwereld zou instappen, maar gelukkig was hij na een aantal onverschrokken buitendeurse tripjes de laatste dagen wat voorzichtiger. Waarschijnlijk is hij een keer op z'n plaats gezet door een andere buurtkat en heeft hij een lesje geleerd.

Maar in de achtertuin voelde hij zich veilig. Daar waren geen gevaarlijke beesten.
Moos lag te luieren of rende achter een bal aan, diep in het nog koude vijverwater dobberden wat goudvissen en zo af en toe vloog er een vogel over.

En dan was er nog dat koolwitje dat een beetje plagend vlak boven de plantjes heen en weer fladderde. Die kon Sam best hebben! Hij nam een spurt achter het beestje aan, sprong en kwam pardoes op m'n kleine tafeltje terecht waardoor hij m'n bierglas op het gras leeg-kiepte.

Even later was de vlinder vertrokken, was Sam alles alweer vergeten en stond Moos het gemorste bier van het gras te likken.
Sam heeft daarbij de mazzel dat Moos geen kwaaie dronk heeft. En ach, het is ook zonde om je kwaad te maken met dit mooie weer. Laten we er maar even van genieten. Binnenkort regent het weer 'cats and dogs'.