donderdag 14 november 2013

Sam en Moos

Sinds een paar dagen hebben we er een huisgenoot bij. Afgelopen zondag haalden we Sam op vanaf zijn geboortehuis in Ossendrecht, bijna letterlijk op de Belgische grens.

Sam is een speels, nog klein rood katertje dat sindsdien voortvarend ons huis aan het verkennen is.

Hij kruipt in de koelkast en in de vaatwasser en klimt met enige regelmaat met een rotvaart in mijn spijkerbroek, vooral wanneer ik aan het aanrecht bijvoorbeeld het ontbijt maak.
Heerlijk hoor, zo'n onschuldig en fanatiek beestje.

Natuurlijk heeft ook Bastiaan er de grootste lol in wanneer Sam speelt met de door Wilma gehaakte speelattributen, of met zijn eigen staart(je). Ook heeft hij bewegende cursor op het het pc-scherm al ontdekt en vindt hij de iPad interessant. Vooral het app'je met een bewegende muis vindt Sam geweldig. Het triggert zijn jachtinstinct...

Een zorgpunt is wel dat onze soms wat jaloerse jack russel Moos de aaibare nieuwkomer al een paar keer te grazen heeft genomen.
Het vergt van ons nog wel wat werk voordat we -zeg maar- Sam en Moos gezellig samen over de Kalverstraat kunnen zien lopen...

Eigenlijk zou het ideaal zijn wanneer onze jack russel zijn jachtinstinct zou kunnen botvieren op een virtuele kat op 'n (van een stevige beschermhoes voorziene) iPad, in plaats van op ons nieuwe kroel-huisdier.

Van onze 'adorable little aai-pet' moet-ie in ieder geval afblijven!