donderdag 10 mei 2012

Woeste hoogten

Wandelen in de streek waar delen van de Harry Potter–films zijn gedraaid, waarover Wuthering Heights is geschreven, waar tv-dierenarts James Herriot dieren weer op de been (of in het hiernamaals) hielp en waar Kevin Cosner’s film Robin Hood Prince of Thieves is opgenomen... dat leek ons wel wat.

Dus bezochten we vorige week The Yorkshire Dales, ergens in het midden van Engeland; ook de streek van de seriemoordenaar The Yorkshire Ripper trouwens...

Onze verwachtingen kwamen volledig uit. We bezochten de toverachtige dorpjes Settle en Malham en reden over woeste hoogten temidden van schapen, stieren, oerossen (and other creatures great or small). 

Ik kan niet anders zeggen dan dat deze rijke streek, met al zijn watervallen en kloosterruĂŻnes, mijn hart heeft gestolen.

Vooraf waren we wel enigszins bevreesd over het beruchte Engelse weer, maar dat viel eigenlijk reuze mee. De echte lente laat dit jaar tot op heden heel West-Europa - en dus ook Engeland – in de steek, maar we hebben bijna geen regen gehad tijdens ons verblijf in de Yorkshire Dales. Soms wandelden we lekker in het zonnetje, maar op andere momenten kon het ook goed fris zijn. Het was danook regelmatig jasje aan - jasje uit en ritsje dicht - ritsje open. Ik voelde me soms net de Yorkshire Zipper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten