donderdag 3 mei 2012

Vloed

De nacht van maandag op dinsdag brachten we door op The Pride of Rotterdam, het cruiseschip dat ons naar Hull bracht voor een kort weekje Engeland.We sliepen in een luxe cabine met zeezicht, hetgeen er in de praktijk op neer kwam dat wanneer we naar buiten keken we een zwarte zee en lucht zagen. Maar toch heeft het wel wat hoor, zo'n nacht op zo'n schip op het water. Een hapje in het restaurant, en drankje aan de bar met pianomuziek en uitwaaien op het Sundeck (hoewel ons niet duidelijk werd waar die naam vandaan kwam). Ondanks de kleine schommelingen hebben we prima geslapen en reden we 's morgens (aan de 'goede' kant van de weg) naar het schilderachtige York.

Ook de tweede nacht brachten we eigenlijk door op het water. Dat was niet zo gepland, maar het hotel dat ik had geboekt leek op internet aan het water, maar bleek in de praktijk in het water te liggen. Vanwege de vele regenval in Engeland in de afgelopen maand was sprake van flinke overstromingen. De kade bij het hotel was volledig ondergelopen en de parkeergarage niet te gebruiken. 'Flood' stond overal op borden op straat.

's Avonds gingen we – na een bezoek aan de York Minster kathedraal – eten in een restaurant aan de overkant van het water en zagen we aan de kletsnatte muren van het hotel dat het water eerder op de dag bijna twee meter hoog had gestaan.

De serveerster toonde ons de menukaart en nadat Wilma en ik onze bescheiden bestelling doorgaven koos Bastiaan voor een Ultimate State Burger, een naar later bleek complete hamburgertoren. Het was voor onze (al lang niet meer zo) kleine man een hele forse maaltijd. Dit was een complete caloriebom. Nou ja, misschien is dat wat overdreven, maar kijkend naar de snelstromende rivier naast het restaurant, kan wel gesproken worden van een overvloedige maaltijd.