donderdag 8 december 2011

Visionair

De film Back to the Future II stamt uit 1989 en schetst de wereld anno 2015. Aangekomen in 2015 willen de filmmakers de kijkers meteen versteld doen staan met een flinke portie science-fiction. Het blijkt namelijk te regenen en Doc - de uitvinder van de Delorean-tijdmachine - kijkt op zijn horloge en zegt dat ze vijf seconden moeten wachten voor het droog wordt.

En inderdaad: vijf seconden later is het droog. "Too bad the post office isn’t as efficient as the weather service", zegt Doc erna nog. Ik weet nog dat ik onder de indruk was van dit idiote toekomstvisioen van de scriptschrijvers.

Maar inmiddels maak ik, vooral in dit regenseizoen, dankbaar gebruik van Buienradar.nl. Elke dag fiets ik naar kantoor en terug, maar ookal wonen we in een nat kikkerlandje, dankzij de moderne technologie kom ik altijd droog over.

En toch gaan juist andere zaken weer veel trager dan we destijds verwachtten. Van mijn vader begrijp ik dat zijn vader in de jaren vijftig al zei dat over twintig jaar iedereen een eigen helicopter of vliegende auto zou hebben. Dat is in 2011 nog niet het geval.

Hoewel: sinds ons vooruitstrevende en visionaire kabinet de maximum snelheid op de snelwegen verhoogd heeft naar 130 scheelt het niet veel meer of we vliegen inderdaad...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten