donderdag 29 december 2011

Keukenvlijt

Kookprogramma's als 'Masterchef' en 'Herrie in de keuken' (en andere programma's waarvan de naam me is ontschoten) scoren op dit moment. Mij zegt het allemaal niet zo veel, maar Wilma kijkt er graag naar. En hoewel ik al niks te mopperen had over haar kookkunst, inspireert het geploeter in de TV-keukens haar.

Natuurlijk krijg ik niet elke dag een bord voor m'n neus dat zo zorgvuldig is opgemaakt dat de gemiddelde chef-kok er een puntje aan kan zuigen, dat spreekt voor zich. Maar afgelopen week, op eerste kerstdag (en vooral tijdens de voorbereidingen op de dag ervoor) vierde de creaticiteit in onze keuken hoogtij.

Dat resulteerde in een feestelijk uitziende eettafel en een zeer smakelijk kerstdiner. Ook onze gasten konden hetgeen dat was opgediend zeer waarderen, op de jongste na. Dat is er een van het type 'wat de boer niet kent, dat eet hij niet'. Maar, ook wat dat betreft leren we van de TV. Wanneer het eten iemand niet bevalt, dan neemt-ie maar een boterham. Niet met vlokken, maar met chocoladepasta in dit geval...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten