donderdag 6 januari 2011

Spits

Vrijwel elke dag neemt de meester van Bastiaan een exemplaar van het gratis krantje Spits mee naar de klas. Het is een mooie aanleiding om wat nieuws-items met de klas te bespreken en geeft nieuwsgierige kinderen de gelegenheid om het - tussen de lessen door - door te bladeren. Dat is goed voor de algemene ontwikkeling, zo wordt geredeneerd.
Bastiaan is een van die nieuwsgierige kinderen. Maar hij leest niet alleen de nieuwsberichten. Ook de strips en interessante advertenties worden bestudeerd. En interessante advertenties staan erin, heeft hij ontdekt.

'Hé pa', zei hij laatst tijdens een autoritje, 'weet je wat ik in een advertentie heb gelezen?'

Ik zal hier niet letterlijk herhalen wat hij vervolgens zei, maar het kwam erop neer dat een jongedame aan de heren voorstelde een (nogal plastisch nader omschreven) lichaamsdeel te plaatsen in het orgaan waarmee zij normaliter haar maaltijd nuttigt, waarbij zij de garantie gaf dat het een en ander geheel geledigd zou worden.


Ik stond perplex, reageerde een beetje bozig maar moest toch ook wel lachen... Ik wist niet dat dat soort dingen zo expliciet in die overal gratis te verkrijgen krantjes staan. Ik vraag me af of Bastiaan's meester zich dit wel realiseert. Of moeten we dit zien als maatschappijleer?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten