donderdag 23 december 2010

Sneeuw

Eergisteren begon de winter volgens de kalender, maar de weergoden trekken zich dit jaar niets aan van deze door mensen bedachte tijdsindeling. Want al weken waggelen en glijen we over besneeuwde stoepen en straten. Record na record wordt gebroken. De koudste december sinds tijden, de langste file aller tijden en binnenkort waarschijnlijk de hoogste energierekeningen ooit..

In de krant las ik dat een Duitse weerman laatst al een horror-winter had voorspeld. Normaal gesproken neem ik dat soort berichten met een korreltje zout. Maar dat doe ik nu niet, omdat we dat nou juist in deze barre tijden niet moeten verspillen.

Maar naast dat ongemak heeft het winterweer ook leuke kanten. De slee is weer uit de schuur gehaald om ermee van de dijk af te sjeezen en sneeuwbal-gooien zorgt voor veel plezier. Al valt me wel op dat de huidige generatie kinderen geen echt goeie sneeuwballen rollen. Het is vaak een hand losse sneeuw die gegooid wordt, of een kant-en-klare klont ijs. Ze weten niet meer hoe een echte, stevige sneeuwbal voelt.

Onze jack-russel Moos vindt de sneeuw ook geweldig. Vooral 's morgens vroeg is het leuk om hem te zien dartelen door het vers gevallen pak sneeuw. Vanwege zijn korte pootjes verdwijnt hij tot aan zijn buik in de dikke laag sneeuw.
Het is dat hij is gecastreerd, anders had hij wel geweten hoe sneeuwballen voelen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten