donderdag 16 december 2010

De digi-tijd

De digitale wereld brengt ons veel moois, maar heeft gevaarlijke kantjes. Alle commotie rondom WikiLeaks, waarbij 'staatsgeheimen' en vertrouwelijke zaken de wijde wereld in worden geslingerd, laat dat goed zien.

Maar ook op een heel ander niveau zorgt al dat digitale gedoe soms voor onrust en gedoe. Toen Bastiaan vorige week op een morgen net vijf minuten de deur uit was, om in de schemer door de sneeuw naar zijn vlakbij gelegen school te lopen, schrok Wilma van de brandweer- en politiesirenes die ook die kant opgingen.

Er was brandalarm op school! Iemand die langs de school was gelopen had enorme vlammen gezien in een klaslokaal en had meteen de brandweer gebeld.

Al snel bleek het gelukkig vals alarm. In Bastiaan's klas hangt sinds begin dit schooljaar een digibord, een enorm beeldscherm waarop de meester zijn lesmateriaal kan laten zien, maar waarop bijvoorbeeld ook - via 'Uitzending Gemist' op internet - schoolTV kan worden bekeken. En deze morgen had hij op YouTube een gezellig haardvuurtje gevonden; leuk voor wanneer de kinderen uit de kou de klas binnenwandelen.

Tsja, dit soort problemen had je in de goeie ouwe tijd niet. Onze meester kon best aardig tekenen, maar een levensecht haarvuur zou hem niet lukken. Overigens is nog niet duidelijk wie de beller naar de brandweer is geweest. Maar daar komen we waarschijnlijk via WikiLeaks nog wel achter...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten