donderdag 24 juni 2010

Leger

Toen ik vorige week mijn schuur aan het opruimen was, stuitte ik op een grote groene plunjezak met legerspullen. Nooit heb ik een bericht ontvangen met de vraag dat spul in te leveren of weg te gooien, dus alles staat keurig te beschimmelen in een zak in m’n schuur.

Omdat je als vader zo af en toe indruk moet zien te maken op het nageslacht, sleepte ik de zak naar binnen met de woorden ‘moet je nou eens kijken wat ik hier heb!’.

Toen de zak openging vulde een muffige lucht de kamer. En daarna toverde ik stuk voor stuk allerlei gekreukelde kledingstukken tevoorschijn, telkens vergezeld van een enthousiaste opmerking van Bastiaan.

Tot aan de legergroen-kleurige onderbroeken van mega-formaat toe.

Toen we vervolgens besloten om voor de gein wat van die legerspullen aan te trekken, was er van indruk maken op het nageslacht met ‘Dad’s army’ niet meer zo veel over. Wel leek ik trouwens, zag ik toen ik in de spiegel keek, op Kapitein Mainwaring uit de televisieserie met die naam uit de jaren zeventig.

Toch hoop ik Bastiaan weer het een en ander te hebben bijgebracht over het leger. En over leger gesproken: dat was mijn schuur uiteindelijk ook aan het eind van de opruimdag…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten