donderdag 13 mei 2010

Stoer

In de James Bond-films die we de afgelopen weken bekeken beschikt 007 over grote luxe hotelsuites. In de ruime zithoek nuttigt hij dan zijn Wodka-Martini ('shaken, not stirred') of bestudeert hij zijn van Q meegekregen geheime wapens en in zijn bed of onder de douche treft hij regelmatig onverwacht de aantrekkelijke dames aan waarnaar hij eerder die dag in het casino knipoogde. Stoer hoor...

Van dat soort zaken was geen sprake in het hotelletje in de derde Looierdwarsstraat in Amsterdam waar we vorige week zelf een nachtje doorbrachten. Onze kamer bleek aanmerkelijk minder luxe dan die van die stoere Bond. Maar dat was ook niet nodig. Het was een prima plek van waaruit we Amsterdam konden bekijken. We bezochten Madame Tussaud, maakten een rondvaart door de grachten en wandelden door de drukke binnenstad.
Toen Bastiaan in het kapelletje op het Begijnhof een kaarsje aanstak vroeg Wilma voor wie hij dat deed. 'Voor oma' zei hij, 'dat ze weer helemaal beter wordt'. Toen hij daarna zag dat dit antwoord Wilma 'raakte' zei hij nog dat ze van hem altijd steun zou krijgen.

Kijk, en dat vind ik nou stoer. Dat soort dingen zie ik James Bond nog niet zeggen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten