donderdag 24 september 2009

Viezerikken

Afgelopen maandag werd er bij mij een verstandskies getrokken. Twee maanden terug was de verwegstaande kies aan de andere kant van m'n gebit verwijderd, en dat ging toen vrij gemakkelijk. Ik ging nu danook (bij wijze van spreken) fluitend naar de tandarts, in de veronderstelling dat dit weer een fluitje van een cent zou zijn. Maar dit keer floot ik al gauw een toontje lager. Want terwijl de tandarts zei 'dit moet niet met geweld, maar met moed, beleid en trouw' zat ik op mijn gsm het nummer van Meld Misdaad Anoniem in te tikken... Achteraf bleek dat de wortels als een soort weerhaak in mijn kaak zaten, zodat hij de kies eerst in tweeën moest boren en hakken, alvorens hij de delen stuk voor stuk kon verwijderen.

Met een tampon in mijn mond om het bloeden te stoppen fietste ik na afloop (deze keer niet fluitend) naar kantoor. Daar aangekomen spoedde ik naar het toilet, alwaar ik zonder te kijken de tampon in een wc-papiertje wikkelde en die snel in de pot gooide. Oei, als man realiseerde ik me niet dat dat natuurlijk niet mag...

Maar gelukkig spoede dat ding gewoon door en liet ik de wc keurig achter. Dat laatste doet overigens niet iedereen. De smerigheid van de toiletten is een regelmatig terugkerend gespreksonderwerp bij ons op kantoor, waarbij we ons afvragen wie er nou van die viespeuken zijn. Want eigenlijk maakt maar een vrij kleine groep mensen van onze verdieping (nog geen 50 mensen, schat ik) gebruik van de heren- of damestoiletten. Tenzij er viezerikken ‘van buiten’ komen die, als een soort van terreurdaad, onze wc’s vervuilen .

Blijkbaar ergeren ook anderen zich aan het gebrek aan fatsoen. Sinds enige tijd hangen er boven de herentoiletten geplastificeerde A4-tjes met teksten als ‘Bent u het die het hier zo vies achterlaat?’ en zo’n halve meter boven de urinoirs hangt eenzelfde blaadje met de tekst ‘Heren laat zien dat je kan mikken. Graag in het midden!!!’.

Maar dat valt niet mee hoor. Hoe ik ook blijf proberen, het lukt me niet. Het papiertje hangt gewoon te hoog om het goed in het midden te kunnen raken…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten