donderdag 27 augustus 2009

Zomeravond

Het is half augustus, half 12 's avonds en een graad of 23. Ergens rechts voor me zit een krekel zich al de hele avond uit te sloven en boven m'n hoofd cirkelen wat nachtvlinders om de buitenlamp die aan de tentluifel hangt. M'n kuiten jeuken van diverse muggenbeten maar ik ben te eigenwijs om een lange broek aan te trekken. Op het campingtafeltje rechts van me ligt Dan Brown's 'De Delta Deceptie' naast een flesje Kanterbrau.

De barbecue hebben we net gedoofd, trouwens pas nadat Wilma en de kids na het eten een mini-kampvuurtje hebben gestookt. In de verte hoor ik -vandaag op een heel bescheiden niveau- muziek uit de kantine (YMCA!) en boven me zie ik tientallen, nee honderden sterren aan een onbewolkte Franse hemel staan.

Waarom ik dit schrijf? Tsja, sommige momenten wil je -ondanks de muggenbulten- het liefst zo lang mogelijk vasthouden, en misschien helpt dit...

En wat andere lezers van dit blog daaraan hebben? Dat zal me deze ene keer echt jeuken, zoals je dat geloof ik zegt (net als m'n kuiten overigens).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten