donderdag 19 maart 2009

Spreekbeurt

Zijn spreekbeurt zou gaan over ‘de fiets’, vertelde Bastiaan ons een paar weken geleden. Dat leek hem een leuk onderwerp. Dus zijn we onlangs met z’n drietjes achter de pc gekropen en hebben we dankzij Wikipedia en wat leuke foto-sites Bastiaan een aardig verhaaltje laten schrijven. Over de eerste (loop)fiets, de ontwikkelingen (versnellingen, lichter materiaal) en over het nu en de toekomst. En op A4-formaat had ik wat relevante foto’s voor hem uitgeprint ter illustratie.
Tsja, het verbaasde ons wel hoor; als jochie van negen in groep 5 een ‘echte’ spreekbeurt, met al die voorbereiding.

Op de dag van de spreekbeurt vroegen we ’s avonds hoe het was gegaan. “Prima!’, was het antwoord. De kinderen van de klas gaven hem een ‘goed’ en de juf gaf een ‘zeer goed’. En een klasgenoot die dezelfde dag ook een spreekbeurt moest houden had precies dezelfde beoordeling. ‘Ananas’ was zijn onderwerp. Maar de presentatie was wat professioneler aangepakt; met een laptop en een beamer !!

Dus ik weet nu al dat we van Bastiaan’s volgende spreekbeurt ook een multimedia-spectakel moeten maken. Ik denk nu al na over wat ik te zijner tijd in het persbericht moet zetten..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten