donderdag 26 maart 2009

Gordijnen

Enkele jaren terug kocht mijn zus gordijnen en liet ze deze in de gordijnenzaak op maat maken. Er werd een bedrag van zo’n 450 gulden afgesproken, maar toen ze de gordijnen ging ophalen bleek men zo'n honderd gulden meer in rekening te brengen. Dat pikte Nicole niet en zonder gordijnen verliet ze de zaak…

Een tijdje later liep ze toevallig langs de bewuste zaak en zag ze tot haar verbazing ‘haar’ gordijnen in de etalage hangen, met daarop een prijskaartje met fl. 15,-. In de winkel trof ze een andere verkoper dan de vorige keer, die haar vertelde dat deze gordijnen op maat gemaakt waren en dat ze – omdat ze nooit zijn opgehaald – nu voor een prikkie te koop waren.

Nicole deed net of ze gek was en zei dat ze wel belangstelling had. De verkoopster pakte de spullen in en zei er nog wel bij dat ze wel moest beseffen dat dit op maat gemaakte gordijnen waren en dat het dus maar de vraag was of ze er wat aan had. 'Nou, ik schat zo in dat ze best zouden kunnen passen' antwoordde ze.

15 gulden in plaats van 450! Misschien een goede tip tijdens deze kredietcrisis, waarbij we op de kleintjes moeten letten maar toch de economie draaiende moeten houden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten