donderdag 15 januari 2009

Verhuizen

Dinsdag hielp ik mee bij de verhuizing van mijn broer en zijn vriendin. Vlak in de buurt van hun vorige woning hebben ze een nieuw fraai onderkomen betrokken. Ook andere familieleden waren vanzelfsprekend opgetrommeld om te sjouwen, poetsen, knutselen en timmeren. Op zo'n dag maken vele handen immers licht werk.

Met een bij de Texaco gehuurde aanhanger vervoerden we voorzichtig de spullen over de vele verkeersdrempels die de gemeente Oud Beijerland had weten te leggen op de paar honderd meter tussen de oude en nieuwe woning. Bij het nieuwe adres aangekomen bleek dat niet alle kasten die naar de zolder moesten worden gesjouwd even gemakkelijk door het trapgat pasten. Zo moest een kast deels worden gedemonteerd, om hem op zolder weer in elkaar te schroeven en timmeren.

Door al die verhuisbewegingen stond de voordeur een groot deel van de dag open. Op een gegeven moment stonden er twee Jehova-getuigen voor de drempel. 'Hier hoeven we onze voet tenminste niet tussen de deur te houden', zullen ze waarschijnlijk gedacht hebben. Ze zijn vriendelijk doch beslist verzocht hun heil elders te gaan zoeken.

'Jezus helpt' is natuurlijk best een mooie boodschap. En tijdens een verhuizing is hulp op zich hartstikke welkom, maar op dat moment hadden we met name behoefte aan iemand die zijn handen liet wapperen. Aan de hulp van z'n vader hadden we die dag waarschijnlijk meer gehad. Dat schijnt immers een allemachtig handige timmerman te zijn geweest...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten