donderdag 16 oktober 2008

Sprookje

Het was deze week tijd voor het jaarlijkse ‘dagje uit’ van onze afdeling Coördinatie Milieutaken Rotterdam. Omdat onze club voornamelijk uit vrouwen bestaat, stonden de vorige uitjes in het teken van zaken als pottenbakken en boemschikken. En begrijp me goed, da’s allemaal best gezellig en leerzaam, maar toen we vorig jaar aan het einde van de dag de dozen met zelfgemaakte taarten onder onze snelbinders stonden te schuiven, besloten de mannen dat zij het programma voor het uitje van 2008 zouden gaan samenstellen. En dat zou dan natuurlijk iets mannelijk en stoers moeten worden, vonden wij. Een fysiek zware bezigheid voor echte macho’s.

Dus belandden we afgelopen dinsdag - tijdens een schitterende najaarsdag - in een ruig, nog vrijwel onbetreden gebied onder de rook van Waalwijk, alwaar wij ons blootstelden aan allerlei ontberingen. Nou ja, laat ik er maar niet omheendraaien: dit jaar was familiepark De Efteling ons einddoel.

Terwijl de herfst zich van zijn beste kant liet zien slingerde de Phyton ons alle kanten op, doken we met de Vliegende Hollander het water in en zagen we – nog voor dat we een druppel alcohol hadden gedronken – de wereld om ons heendraaien in Villa Volta.

Alleen het sprookjesbos vonden we uiteindelijk niet stoer genoeg. Want zeg nou zelf, wat moet je als acht volwassenen zonder kinderen bij Roodkapje en Langnek... Of is het juist zo, dat wanneer je je ziel en zaligheid legt in het verbeteren van de milieukwaliteit in Rotterdam, je wél in sprookjes moet geloven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten