woensdag 6 augustus 2008

Hondsdagen

Ik las onlangs dat deze tijd van het jaar de Hondsdagen wordt genoemd. Het is (normaal gesproken) de warmste periode van het jaar, niet te verwarren dus met hondenwéér. Gezegd wordt dat in de periode van de Hondsdagen je zaken niet lang buiten de koelkast kan goedhouden. Bederf ligt al snel op de loer.

Voor ons liggen juist dagen zónder hond in het vooruitzicht. Tijdens de eerste week van onze vakantie logeert Moos bij twee wat oudere mensen die verderop in de straat wonen. Hij is er de afgelopen weken al een paar keer ‘op proef’ geweest, tot volle tevredenheid van alle betrokkenen.
Afgelopen weekend wilde Moos eigenlijk niet meer mee terug naar huis, toen hij werd opgehaald. En als ik met hem langs zijn toekomstige logeeradres loop, wil hij niets liever dan daar naar binnen schieten..

Het voelt bijna alsof wij schromelijk tekort schieten als hondeneigenaar. Snif.., zijn al die wandelingen samen, al die knuffels en al die snoepjes dan helemaal voor niets geweest?

Of zorgen ze op het logeeradres misschien té goed voor hem en is dat een té warm nest. Nou ja, we hoeven ons over Moos in ieder geval de komende tijd geen zorgen te maken, zolang hij op het logeeradres is. Misschien moeten we voor de zekerheid wel even tegen zijn tijdelijke baasje zeggen dat Moos tijdens de hondsdagen wél buiten de koelkast houdbaar is..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten