donderdag 5 juni 2008

Fietssnelweg

Groen Links heeft plannen om in de regio Rotterdam fietssnelwegen aan te leggen. Fietssnelwegen zijn brede fietspaden die niet kruisen met andere wegen. Dus hoef je nergens voor een stoplicht te staan en loop je niet langer het gevaar door auto’s van je sokken gereden te worden. Men hoopt dat hierdoor meer mensen de auto laten staan en de fiets gebruiken.

Ik ben een fanatiek fietser, maar ik geloof niet in de plannen. Over het algemeen zijn de fietsroutes namelijk best goed. Wel is het zo dat met een paar eenvoudige aanpassingen veel winst valt te behalen. Over de Maastunnel heenrijden, door Het Park bij de Euromast, lijkt bijvoorbeeld logischer dan met de fiets minutenlang te moeten stilstaan voor een rood licht, op de plek waar al die vieze uitlaatgassen de Maastunnel verlaten…

En er zijn een paar onlogische situaties, zoals een fietsverkeerslicht aan deze kant gecombineerd met een verbodsbord aan de overkant van de oversteekplaats !!

















Maar een fietssnelweg is in mijn ogen geldverspilling. Laat men eerst de bestaande fietspaden maar eens goed gaan onderhouden. Want ik kom onderweg naar m’n werk aardig wat hobbels in het asfalt en losliggende tegels tegen, dankzij boomwortels die alles omhoog duwen.

En de naam van het nieuwe idee is ook niet handig gekozen. Vanwege de criminaliteit in de grote stad denken de mensen aan heel iets anders bij de woorden fiets snel weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten