donderdag 13 maart 2008

Health

Eens in de zoveel tijd huren René en ik een squashbaan. Ongeveer een half uur lang staan we dan met een racket een klein stuiterend balletje tegen een muur te slaan, net zo lang we daar flink van gaan zweten. Voor de vorm houden we ook nog de score bij.

Vroeger deden we dat op een squashbaan bij een tennishal, de ene keer in Krimpen aan den IJssel en de andere keer in Leiderdorp. Maar tijden veranderen. Tegenwoordig zijn de squashbanen gelegen in H&R Centers, Health and Racquet Centers. Voor de goede orde: het zijn dezelfe banen, maar de prijs is verhoogd en in een ruimte ernaast hijgen mensen op apparaten die een fiets, een roeiboot of hardloopbewegingen nabootsen.
We waren deze keer vrij laat, en omdat onze baan na een half uurtje aan anderen was verhuurd, mochten we erna nog even gebruik maken van de squashbaan die ernaast ligt.

Bij het binnengaan van die zaal viel ons meteens iets op, namelijk dat er geen deur in zat. Voor de niet-kenners onder ons: achterin een squashzaal zit een glazen deur (en vaak ook een glazen wand) en tijdens fanatieke spelmomenten mogen spelers het balletje zelfs keihard via die achterwand en –deur slaan, zodanig dat de bal helemaal aan de andere kant van de ruimte nog boven het ‘net’ tegen de muur komt. Ook stuiteren de spelers zelf - in het vuur van de strijd - nogal eens tegen de achterwand en –deur aan. Wanneer daar dus een deur ontbreekt, is dat behoorlijk link. Voor je het weet lig je dan met racket en al languit in de gang of loop je je te pletter tegen de deurpost.


Maar goed, we brachten het er heelhuids af en begaven ons naar de brasserie. Nadat we daar een poosje aan de bar zaten, kwamen naast ons vier vermoeide sporters zitten, die Gaulloise-sigaretten begonnen op te steken. Nou stonden zo ongeveer al mijn longblaasjes nog wijd open van de zojuist verrichte fenomenale sportprestatie, dus ik ging bijna over mijn nek. We zijn maar op huis aangegaan..

Volgens mij dekt de naam Health en Racquet Center de lading niet. Eerst uitkijken dat je je nek niet breekt op een squashbaan zonder deur en daarna mag je meegenieten van die gallische sigaretten. Of staan de letters H&R misschien voor Health and Risk?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten