donderdag 6 maart 2008

Smurf

Dankzij Albert Heijn zijn de Smurfen weer helemaal terug van weggeweest. Bij elke 15 euro die er wordt besteed krijg je zo’n klein blauw mannetje (of vrouwtje) mee. Ook in ons huis gaat de Smurfenrage niet ongemerkt voorbij. Uit alle windstreken komen mensen met die blauwe figuurtjes aanzetten en ook op kantoor is en ruilhandel gestart.
Als je dan nog eens zegeltjes plakt en 4 euro bijbetaalt is een grotere pluche versie van een Smurf of Smurfin jouw eigendom. We wilden er eerst niet aan toegeven, maar inmiddels bevolken deze twee pluche kameraden Bastiaan’s bed. De mannelijke variant was vanwege zijn waggelende loopje al snel tot Dronken-smurf omgedoopt.
De pluche-smurfen zijn geen miskoop. Toen we een paar dagen terug ’s avonds laat, voor we naar bed gingen, nog even op Bastiaan’s kamer gingen kijken troffen we hem slapend temidden van de Dronken-smurf en de Smurfin aan.
Wel goed overigens dat hij er tussenin was gaan liggen. Want je weet het met die Dronken-smurf maar nooit, met de Smurfin in zijn buurt. En het gemiddelde kinderbed is nou eenmaal niet bestand tegen een flinke smurfpartij…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten