donderdag 30 augustus 2018

Daklopers

Het is eind augustus en de dagen worden rap korter. De RTL-weervrouw had het erover dat de meteorologische herfst eind deze week al begint. En blijkbaar vinden enkele supermarkten het daarom nu al al hoog tijd dat de pepernoten in de schappen moeten liggen. Alsof de stoomboot al is gesignaleerd in het nauw van Calais! Nou moet ik eerlijk zeggen dat wij een paar dagen terug al wél een paar mannen op het dak van ons huis zagen lopen. Niet om alvast kadootjes in schoorsteen te gooien, maar om zonnepanelen te plaatsen.

Dat was trouwens best een spectaculair gebeuren. Als ware zw pieten liepen ze over het schuine dak alsof het een plat dak was, met de zware panelen op hun rug en schouders.

En wat werkten die twee jonge panelen-plaatsers hard zeg! Om 8 uur ‘s morgens stonden ze voor onze deur en zo’n vijf en een half uur later was de klus al geklaard, inclusief alle aan te brengen elektrische voorzieningen.

Dus wat ons betreft mag die mooie nazomer nu komen, zodat we optimaal energie kunnen opwekken.
Ik neurie dan vrolijk ‘Here come the Sun doo-doo doo-doo’, want ik wil nog helemaal niet dénken aan het seizoen van ‘hoor de wind waait door de bomen’.
Mensen die zingen ‘hier in huis zelfs waait de wind’ zijn trouwens sowieso niet duurzaam en milieu-verantwoord bezig.

Als ik hen was zou ik de boel eerst maar eens goed gaan isoleren voor ik over zonnepanelen ging nadenken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten