donderdag 9 april 2015

ZZP

Vier dagen vrij rond Pasen... Ik was er aan toe!
Hoewel: vrij? De hobby's van ons gezin lijken af en toe een soort van bedrijfsmatig karakter te krijgen. Goede vrijdag deed wat mij betreft zijn naam eer aan. Ik haalde een lading van mijn meest recente roman 'Raadsels rondom Dordt' bij de drukker op en raakte binnen de kortste keren de meerderheid ervan kwijt bij een viertal boekwinkels in Dordrecht en Zwijndrecht.

En deze semi-ZZP-er werd in Grand-café 'Dordts Genoegen' geïnterviewd door een verslaggeefster van het AD, onder het genot van een cappuccino.

Ook moesten er voor het afgelopen dinsdag verschenen artikel nog foto's worden genomen op een pittoreske locatie aan de Voorstraathaven, waarna we wandelden langs locaties die me hebben geïnspireerd bij het schrijven van het boek.

De dag erop gingen we voor Wilma, de andere kleine zelfstandige van ons gezin, op stap. Zij haakt dekens, kussens en knuffels voor het goede doel. Geen twee of drie, maar ze draait een productie waar ze in de lage-lonen-landen met scheve ogen naar kijken (of hebben ze die van nature?).

Niet alleen op zolder lagen de afgelopen tijd allerlei eigen maaksels van mijn echtgenote, maar de laatste weken veroverde het haakwerk steeds nadrukkelijker onze huiskamer. Zo zaten onder meer een zelf-gehaakte olifant, beer, pinguïn en slak vrolijk naast elkaar naast en op een stapel dekens op een rugleuning van onze bank,
Zaterdag reden we met een met haakwerk volgeladen auto naar Zeeland (van Capelle-West naar Westkapelle, om precies te zijn). Wilma kent daar een adresje waar dergelijke spullen worden verzameld, om ze daarna met een vrachtwagen naar Polen te laten brengen.
Het Poolse Rode Kruis deelt de dekens, kussens en knuffels uit in tehuizen voor geestelijk gehandicapte kinderen en volwassenen. Wilma doet het geheel belangeloos, maar het geeft haar vanzelfsprekend altijd veel voldoening wanneer ze op foto's ziet dat er dankbaar gebruik wordt gemaakt van haar maaksels! Daar kan geen euro tegenop!

Na een gastvrije ontvangst aan de Zeeuwse kust - compleet met een echte Zeeuwse Bolus - liepen we een stukje over het strand en brachten we een bezoekje aan Middelburg.

Toen we tegen zevenen weer richting huis reden besloten we om een hapje te gaan eten bij het eerste-de-beste wegrestaurant dat we zouden tegenkomen. Maar dat viel dus even tegen... Langs de deels nieuwe rijksweg tussen Middelburg en de Heinenoordtunnel was geen restaurant te bekennen (weg-restaurant dus).
Uiteindelijk besloten we om dan maar Zweedse balletjes en saté te eten bij de IKEA in Barendrecht (je weet wel, dat bedrijf van die Zweed die ooit als een ZZP-er was begonnen).

Er was sowieso sprake van een ZZP; een Zeer Zinvol-besteed Paasweekend.