donderdag 5 juni 2014

Vragen

Afgelopen vrijdag was het feest in onze familie. Op deze zonnige dag in mei trouwde mijn broer Raymond met zijn Mirjam in het oude raadhuis van Oud Beijerland. Opa's, oma's, ooms, tantes, neven en nichten, vrienden en vriendinnen en niet te vergeten 4 schattige bruidsmeisjes en een bruidsjonker waren (al dan niet letterlijk) getuige van de plechtigheid.
Daarna brachten we met z'n allen een zeer aangename dag door op De Koningshoeve in Klaaswaal. Een dag met alles erop en eraan; een prima lunch, een zonnig terras, heerlijke taart, een gezellige receptie en een uitgebreid diner. Ook de trampolines en de skelterbaan zorgden voor veel vertier voor enkele aanwezigen.

Tijdens het diner mocht ik tussen de gangen door een quiz presenteren, die ik met andere familieleden had voorbereid.

Omdat het bruidspaar vragen moest beantwoorden die te maken hadden met elkaars verleden werd zo duidelijk wie van de twee hun nieuwe huwelijkspartner eigenlijk het beste kende.
Mirjam was de beste en won zo een dikke zoen van haar kersverse echtgenoot.

De huwelijksdag zelf gaf me wel weer inspiratie voor vragen die we te zijner tijd tijdens het 12,5 jarige huwelijksfeest zouden kunnen stellen, zoals:

  • Wie skelterde als een volleerde Super Mario achter zijn kleinzoon aan? (m'n vader, in z'n nette pak).
  • Wie kon er maar moeilijk zonder haar knuffel tijdens de plechtigheden? (m'n tweejarige nichtje Veerle).
  • Wie maakten er allemaal veel herrie op de trampoline? (Bastiaan en de bruidsmeisjes).
  • Wie zorgde ervoor dat alles 'in de haak bleef'? (de 's middags op het terras hakende Wilma).

Overigens hadden zowel Raymond als Mirjam het antwoord op de allerbelangrijkste vraag van afgelopen vrijdag goed: 's morgens klonk in het raadhuis twee maal een volmondig 'ja!!'.

Zie ook de blog van m'n broer natuurlijk!