donderdag 5 april 2012

Spring

Al maanden terug besloot ik met m'n collega's om eind maart een retraite te organiseren. Een van hen woont in Oostvoorne en zij stelde voor bij haar thuis af te spreken. Op dat moment moest nog een Elfstedentocht op het laatste moment worden afgeblazen en konden we niet vermoeden dat eind maart het voorjaar al in alle hevigheid zou zijn losgebarsten...
We hebben veel over het werk gepraat en nagedacht, maar ook heerlijk door de duinen gewandeld, languit in de zon gelegen (terwijl we hertjes door het bos zagen kuieren) en 's avonds tot de zon onderging aan het strand frites met mosselen gegeten. Zo leek een werkretraite in maart wel wat op een mini-vakantie in augustus!

Inmiddels zijn de temperaturen weer gedaald. En zo hoort het ook, want hoge temperaturen voordat het pasen is hebben ook nadelen. Toen ik vorige week op kantoor in de broekzak van m'n pak voelde, greep ik in een chocolade-smurrie. Dat bleek het restant te zijn van het chocolade paaseitje dat ik 's morgens thuis had meegenomen voor onderweg.

Ik liep naar de toiletruimte, keerde m'n broekzak binnenstebuiten en poetste en spoelde de chocola eruit. Maar ja, hoe droog je nou vervolgens zo'n natte broek? Ik dacht even na  en stond even later op m'n tenen met m'n broekzak onder zo'n warm handendroogapparaat te wiebelen en te springen.

Ach, wanneer zou worden betrapt, met m'n broekzak omhoog onder de warme lucht springend, had ik gezezegd ''Ja joh, ik dacht bij mezelf  'spring es in the air' !!"