donderdag 9 september 2010

Molens

Een fietstocht vanaf ons huis naar Kinderdijk is goed te doen en leidt je onderweg langs een leuke omgeving. Na het doorkruisen van een groen stukje in de Krimpenerwaard brengt het pontje van Krimpen aan de Lek je zo naar Kinderdijk, dat daar aan de overkant ligt.

Wat ons daar de laatste keer opviel was het enorme aantal buitenlandse toeristen. De parkeerplaats stond vol met Duitse, Franse, Italiaanse en Spaanse auto’s en campers. En dan heb ik het nog niet over de vele Japanners, die om begrijpelijke redenen niet met eigen vervoer waren gekomen.


Terwijl we ons enigszins zigzaggend een weg baanden tussen al die buitenlandse belangstellenden door ontdekte ik dat men er ter plaatse alles aan doet om hen optimaal van dienst te zijn. Niet alleen is er allerlei prullaria te koop in de vorm van (al dan niet Delfsblauwe) molentje en klompjes, ook is goed nagedacht over de informatievoorziening voor de buitenlandse bezoekers. Zo realiseert men zich terdege dat het woord ‘molen’ hen weinig zegt en het dus geen zin heeft om dat woord op de informatiebordjes te zetten.

En om nou in bijvoorbeeld vijf talen het woord molen op zo’n bord te zetten, is ook weer zo'n gedoe. Dus heeft men een andere oplossing gevonden.

En ik moet zeggen: complimenten! De informatiebordjes ter plaatse laten aan duidelijkheid niets te wensen over…


Geen opmerkingen:

Een reactie posten