donderdag 8 april 2010

Pasen

Vorige week dinsdagavond vierde de bovenbouw van Bastiaan's school pasen met een musical in de kerk. Hijzelf had ook een rol, als leerling 9 van Jezus, die zijn apostelen in deze versie van het verhaal blijkbaar geen naam, maar een nummer had gegeven.

Vooraf hadden we al gehoord dat de generale repetitie niet vlekkeloos was verlopen, onder meer omdat de acteurs ruzieden over wie de microfoon mocht vasthouden en gebruiken. Blijkbaar hadden er nu al een paar last van sterallures. Tsja, wellicht is het toch een opstapje naar de wereld van de echte musicalsterren..!


Ik had m'n videocamera meegenomen om Bastiaan's acteertalent te filmen en werd nog voordat de voorstelling begon aangeklampt door een juf die vroeg of ik alles wilde filmen, omdat de school zelf de videocamera was vergeten. De uitvoering verliep vlekkeloos. Ook onze zoon acteerde, zong en danste prima mee.

Leuk was dat de juffen die alles hadden georganiseerd na afloop uitgebreid werden bedankt. Terwijl ik dat stond te filmen zag ik Bastiaan met een grote bos bloemen het podium op komen. En toen hij die aan de juf overhandigde gaf hij haar een flinke knuffel. 'Die had ze wel verdiend!', zei hij later op de avond tegen ons.


De dag na de musical kroop hij achter de pc en monteerde hij de film, compleet met titel, muziek, beeldovergangen en aftiteling. Misschien is het bij nader inzien geen musicalster in de dop, maar meer een nieuwe John de Mol...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten