donderdag 29 januari 2009

Iets leuks

Afgelopen zondag belde m’n broer Raymond ons vanuit de auto met de vraag of we thuis waren. Mirjam en hij wilden ons iets leuks komen vertellen. Nou, dat mag natuurlijk altijd, iets leuks komen vertellen. ‘Zouden ze gaan trouwen?’ dachten we. Of krijgen we er een neefje of nichtje bij? Maar het zou natuurlijk ook iets heel anders kunnen zijn. Dat ze een ton in de loterij hadden gewonnen of iets dergelijks. Zeker in deze onzekere tijden van de kredietcrisis is dat toch ook wel iets leuks.

Al snel na binnenkomst vertelden ze ons dat ze in augustus een kleine verwachten. Nou, leuker nieuws kan wat ons betreft niet! Daar kan geen ton tegenop, kredietcrisis of niet.
Voor ze ons het nieuws vertelden gaven ze een pakje met chocolaatjes met blauwe en roze muisjes. Iedereen glunderde op dat moment. Bastiaan zei dat hij ook wist wat dit betekende, maar hij was te verlegen om het te zeggen (ook een geheel nieuwe ervaring voor ons trouwens..). We hebben de stralende aankomende ouders natuurlijk meteen van harte gefeliciteerd.

Daarna dwaalden mijn gedachten af naar hoe Wilma en ik destijds onze familie van de komende gezinsuitbreding op de hoogte stelden. M’n schoonouders gaven we een plantje ‘kindje op moeder’s schoot’, en dat deed bij hen al snel een belletje rinkelen. Mijn familie was uitgenodigd om naar onze nieuwe caravan te komen kijken. En toen we in de tuin zaten speelde ik met m’n neefje en nichtje een spelletje ‘galgje’, waarbij m’n nichtje op een gegeven moment de oplossing ‘Wilma krijgt een kindje’ uitsprak..

En nu komt er dus anno 2009 weer een familielid bij! Door de kredietcrisis is de produktie bij veel bedrijven de laatste tijd dan wel wat teruggevallen, in onze familie gaat de produktie gewoon door! En onze nieuwe neef of nicht krijgt van ons sowieso doorlopend krediet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten