donderdag 13 november 2008

Kerk

Bastiaan zit op een Christelijke school en kreeg vorige week het verzoek van de juf om op zondag een speciale mis voor de schoolkinderen en hun ouders bij te wonen. Dat bleek een prima middel voor een volle bak op zondagmorgen.

Ergens midden in de kerk namen we plaats. Het bleek een interactieve mis te zijn, waarbij de vrouwelijke voorganger regelmatig vragen aan de kinderen stelde. Al bij de eerste vraag stak Bastiaan fanatiek zijn vinger op. Ik moest nog even aan de reclame denken van die vrouw die sinds ze een bepaalde shampoo gebruikt geen schroom meer kent en zich bij een goochelact meteen als vrijwilliger aanmeldt.

Van voor uit de kerk klonk ‘zeg het maar, jongetje met het blauwe vest!’ ‘God’, zei Bastiaan, en dat was het goede antwoord. De vraag was namelijk wie er naast Bush en (straks) Obama de echte baas van de wereld was.

Nou is ‘God’ volgens veel mensen trouwens het antwoord op bijna al onze vragen. Ik weet dat niet hoor, maar je kan het prima als antwoord op veel vragen gebruiken. En mocht het onverhoopt niet goed zijn dan vervolg je het woord ‘God…’ met ‘…al sla je me dood’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten