zondag 6 juni 2021

Grotere doelen en groener gras

Dat volgende week het EK Voetbal 2020 begint is te merken aan de Oranje-acties op tv. En dan doel ik op wanstaltige reclames als die van de Lidl en Albert Heijn, die Jumbo-oorwurm van de Snollebollekes (naar links... naar rechts) en grappige Staatsloterij-sentimenten met Van Basten en Kieft, die de voetballers van 2021 alvast laten zien hoe je een EK wint en viert. 

Of dat winnen lukt is maar de vraag. Vandaag speelden ze een redelijke oefenwedstrijd tegen Georgiƫ, maar naar de wedstrijd tegen de Schotten van een paar dagen terug was zo slecht te kijken dat mijn vader dacht dat het aan het tv-tje lag waarop hij vaak voetbal of darts kijkt. Prompt besloot hij een nieuwe en grotere te kopen. Daar is natuurlijk best wat voor te zeggen. Op een groter scherm is het doel hoger en breder dus schieten ze minder vaak naast of over! En het maakt het voor Van Gerven ook wat gemakkelijker om onehundred-and-eighty te gooien.

Dus toog ik vanmiddag met m’n ouders naar de MediaMarkt, waar enorme televisieschermen met felle kleuren ons al van verre wenkten. Felle, uitnodigende kleuren. En weet je wat het grappige is? Als je dan - gelokt door die kleuren - een tv koopt wordt gevraagd of je extra wil betalen om die kleuren minder aantrekkelijk te laten zijn! Kalibreren noemen ze het. Misschien gaan bakker het binnenkort ook wel doen! Wanneer je in de vitrine een mooie taart van 10 euro, met een heerlijke dot slagroom en chocolaatjes erop uitkiest, adviseert de bakker je om hem de slagroom en chocolaatjes eraf te laten halen en dat dat je slechts 3 euro extra kost...

Nadat we besloten de tv ongekalibreed mee te nemen (waarbij we het risico liepen dat iedereen op straat ons raar zou aankijken) werd ons ook nog gevraagd of we van energieleverancier wilden veranderen en werden we nog aangesproken door een meneer van Ziggo met een aantrekkelijk aanbod. Het was ons duidelijk dat de corona-crisis op z’n eind loopt, dat de winkels weer open zijn en dat er geld verdiend moet worden!

En een EK Voetbal is daar een mooie gelegenheid voor. Als Oranje straks op tv is kunnen degenen die naast m’n ouders wonen in ieder geval met recht zeggen dat het gras bij de buren groener is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten