donderdag 28 november 2019

Milieubewust reizen

Goed om te zien dat zelfs popsterren en voetbalverenigingen tegenwoordig rekening houden met het milieu. Coldplay gaf aan geen grote tournees meer te doen als signaal dat zij niet overbodig veel willen vliegen en Ajax nam deze week de trein naar Lille, om de plaatselijke voetbalclub aldaar de oren te wassen (al dan niet met milieuvriendelijke zeep).

Dinsdagavond had ons volleybalteam een paar buitenlandse gastspelers en ook die waren een paar dagen daarvoor - helemaal vanaf het Iberisch schiereiland - met de trein gekomen. Het waren behendige types, die strooiden met mooie passes en af en toe een bal smashten in een of andere hoek. Ze waren deze avond met met z’n drietjes, maar we begrepen al snel dat ze professionele begeleiding hadden. We hoorden ze soms praten over een soort managementteam, bestaande uit hun baas en z’n staf.
Toen we ze na afloop van het partijtje vroegen of ze een hogesnelheidstrein richting Nederland hadden genomen bleek dat ze toch niet zo milieuvriendelijk hadden gereisd dan we dachten. Ze waren nota bene met een stoomtrein naar Apeldoorn gekomen! Nu waren ze bij ons omdat ze allerlei filmopnames maakten van sportieve acties om die op 5 december op scholen aan kinderen te laten zien. Eerder in de week hadden ze al gevoetbald en gezwommen.

Gevolg van dat zwemmen was dat we ondanks hun reis met de stoomtrein zelfs geen roetveeg hebben kunnen ontdekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten