donderdag 31 mei 2018

Energie

Eigenlijk hadden we het eerder moeten doen, want dan hadden we er de afgelopen meimaand - die recordwarm en -zonnig was - al volop van kunnen profiteren. Afgelopen dinsdag hadden we iemand bij ons thuis uitgenodigd van een bedrijf dat zonnepanelen plaatst, om ons uit te leggen wat de mogelijkheden zijn.

We startten aan de huiskamertafel, wat onze kat op het idee bracht om daar maar meteen uitgebreid bovenop de papieren van de zonnepanelen-meneer gaan liggen. Hij keek naar ons huidige verbruik, stelde vragen (‘Gaat uw zoon wellicht binnenkort op zichzelf wonen?’ ‘Nou nee hoor!’), legde vanalles uit en kwam met een voorstel dat hij zal verwerken in een offerte.

Daarna liepen we binnen en buiten een rondje om de situatie te bekijken (het dak, de zolder, de meterkast).
Net toen we weer binnen aan tafel zaten trokken Pluvius en Thor buiten alle registers open. Zoals zo vaak afgelopen week regende het cats en dogs (hoewel die van ons gelukkig binnen waren).
Ook toen de duurzame energie-meneer vertrok met de belofte dat de offerte ons binnenkort wordt toegezonden stonden de hemelsluizen nog wijd open.

De avond erna was het weer raak en werd ik - fietsend naar huis - overvallen door noodweer dat Buienradar niet had zien aankomen. Misschien is energievoorziening door waterkracht nog wel een beter idee, dacht ik terwijl ik stond te schuilen. En tijdens het bliksemen schijnt er ook nogal wat energie vrij te komen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten