vrijdag 24 augustus 2007

Video

Omdat ik tijdens onze vakanties degene ben die het meeste filmt, ben ik zelf vanzelfsprekend niet zo vaak in beeld. Maar sinds enige tijd heeft deze cameraman een concurrent. Bastiaan vraagt me regelmatig of hij een stukje mag filmen. Soms antwoord ik ja, met daarbij de restrictie dat ík als het even kan ook even in beeld kom. Ik denk dat wanneer ik die afspraak niet zou maken, uitsluitend dingen als tuinstoelen, denneappels, campingplaats-nummers of lampjes het onderwerp van de film zouden zijn.
En - het moet gezegd - Bastiaan filmt best aardig, al is wel te zien dat hij iemand is van het videoclip- en zap-tijdperk. De film vertoont vaak schokkende beelden.
Een paar dagen geleden filmde hij me terwijl ik stond af te wassen, hier op de camping van Valras-Plage, waar we op vakantie zijn. Op een gegeven moment verschoof zijn aandacht van mij naar de andere mensen in het washok. Iedereen die naar het toilet ging werd gefilmd. Ik heb er toen maar snel een stokje voor gestoken, voor hij ging vragen wat ze gingen doen of gedaan hadden en hoe dat was bevallen.. Dat werd me iets te ranzig. En uiteindelijk scoort ranzigheid ook niet. Daar is John de Mol inmiddels ook achter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten