In de
tijd dat in Nederland exotisch eten nog niet veel verder ging dan een bord
macaroni met van die vierkante blokjes Smac-vlees, veroverden ineens verschillende
kleurrijke dozen de schappen in de (toen nog kleine) supermarkten.
Want er
waren verschillende varianten, hoewel ik me nu alleen nog het oud-hollandse en
indische braadpandiner kan herinneren. In de
grote doos zaten zakjes en blikjes, waaraan gehakt moest worden toegevoegd om daarna
in de braadpan verder te bereiden.Ik kan me vooral die ene keer herinneren dat mijn tante en moeder ergens in de vrije natuur een braadpandiner klaarmaakten, nadat we een lange, warme dag gewandeld hadden in de ‘Chaos de Montpellier-le-Vieux’, nabij Millau in Zuid-frankrijk.
Googelend op internet lees ik dat mensen zich, terugdenkend aan de braadpandiners, vooral een chemisch smaakje herinneren. Dat staat mij niet meer zo bij. Volgens mij vond ik het zeer smakelijk en ik heb geen chemische, maar exotische associaties. Al zal dat laatste misschien meer te maken hebben met de locatie waar ik het at dan met de smaak.
ik herinner me(oudhollands braadpan diner met)bruine bonen,Macedonische groente gehakt en mosterd en misschien nog wat tomatenpuree en daarbij at je dan aardappel puree. Een andere variant was dacht ik ;bruine bonen met prei ,uien en tomatenpuree een flink kerrie erbij en ook daar aardappel puree!!!
BeantwoordenVerwijderenIk kan me dat nog goed herinneren, ik vond het altijd wel lekker
BeantwoordenVerwijderenMilanees !!!! Vond ik t lekkerst Zou het recept vraag willen.
BeantwoordenVerwijderenHet was iets met rodekool...puree en geruld gehskt plus de aparte kruiden....
BeantwoordenVerwijderenZou het nog wel eens willen maken,maar hoe?
BeantwoordenVerwijderenIk herinner een blauw pak daar zat een blikje tomaatachtige saus, macaroni schelpjes en zakje kruiden in moest mijn moeder zelf gehakt toevoegen heerlijk vond ik het !!
BeantwoordenVerwijderen